Makové rezance trochu inak

Makové rezance trochu inak
Recepty

Obľúbené jedlo z detstva v zdravšom prevedení. Tmavý mak, ako bohatý zdroj vápnika, sa tu vyníma na bielych ryžových cestovinách. Aj bezlaktózoví si prídu na svoje. Makový olej totiž dobre poslúžil namiesto klasického masla. Orieškovú chuť dodali slnečnicové semiačka.
Ingrediencie:
(Na 2 porcie)

  • 250 g širokých ryžových rezancov
  • Mak v množstve podľa Vašej chuti
  • 1 lyžica slnečnicových semiačok
  • 2 lyžice makového oleja
  • štipka soli

 

Postup:

V osolenej vode uvaríme ryžové rezance podľa návodu na obale. Mak pomelieme spolu so slnečnicovými semiačkami. Ryžové rezance servírujeme bohato posýpané makovo-slnečnicovou zmesou a poliate dvoma lyžicami makového oleja.

 

zavrieť

Vedeli ste že?
Mak obsahuje až 12 krát viac vápnika ako kravské mlieko? Mak rovnako ako aj makový olej je taktiež bohatým zdrojom vitamínu E a železa.