Váhala som či tieto fotky vôbec pustiť do sveta. Dobrá gazdiná by takto zašpinenú páku od kávovaru určite nemala…. Ale verte, že po roku každodenného kávičkovania, mala! Bolo páku z kávovaru rozobrať a poriadne umyť. Aby sa žiadna nepotrebná chémia neobjavila v mojej káve, použila som osvedčený postup s kyselinou citrónovou a jedlou sódou. S výsledkom som nadmieru spokojná.
Postup:
- Páku od kávovaru úplne rozoberieme, tak aby sme mali jednoduchý prístup ku všetkým jej špinavým zákutiam.
- Na znečistený povrch vysypeme asi lyžičku kyseliny citrónovej a lyžičku jedlej sódy.
- Pokropíme vodou tak, aby zmes začala peniť, ale zároveň aby sme ju úplne nezmyli.
- Necháme postáť aspoň 1 hodinu.
- Ak čakáte, že stačí zmyť vodou ako v reklame, tak v tomto prípade nestačí 🙂 Vezmite si hubku a jej drsnou stranou páku poriadne vydrhnite. Vďaka sóde a kyseline citrónovej to pôjde jedna báseň.
- Vymyte vodou, vysušte, zmontujte a vychutnajte si vašu obľúbenú kávičku.