Ak sa chceme cítiť lepšie, môžeme si pomôcť aj kvalitnejšou a prirodzenejšou stravou. Ideálne je, veď je jar, jest všetko, čo nám teraz záhradka ponúka. Jedzme najviac to, čo nám chutí. Vyberajme si suroviny, ktoré narástli u nás. Máme tak záruku, že jeme menej chémie a zároveň podporíme slovenský trh.
Ak ste sa rozhodli zmeniť niečo vo svojom jedálničku, tu je pár tipov:
- kúpiť si kvalitnejšiu morskú soľ, ideálna je himalájska
- používať riasu na varenie – napr. ARAME a riasu NORI – tá sa nevarí, jednoducho ňou posypeme hotové jedlo
- klasický ocot vymeniť za Umeocot
- na dochutenie jedál je výborná Tamari omáčka
- začnite si kupovať kvalitnejšie potraviny
- začnite jesť viacej strukovín
- vymeňte biely cukor za obilninové slady, sirupy
- používajte iba oleje lisované za studena
- jedzte potraviny, ktoré rastú u nás, vaše telo potrebuje práve tie. U potravín, ktoré vodu neobsahujú ako napr. kakao, sušené ovocie, koreniny, morské riasy, nám prospejú tiež, aj keď sú mnohé z dovozu.
- počúvajte svoje telo, presne Vám povie, čo máte jesť a čo radšej vynechať
- a to najdôležitejšie – robte všetko s RADOSŤOU :-).
Za článok ďakujeme: Deniske Markovej